Mořské řasy.

Kelp, kombu a nori jsou tři řasy, které mají v potírání rakoviny pozoruhodné účinky. Jsou bohaté na jód, což je látka, která v běžné stravě chybí, takže především ženy pak trpí rakovinou prsu a vaječníků.

Řasy jsou rovněž bohaté na vápník a draslík. A stejně tak na minerály, které pomáhají udržovat alkalické prostředí, což rakovině rozhodně nesvědčí.

Brukvovitá zelenina.

Zelenina, jako je brokolice, karfiol a zelí, se pojí se snížením rizika rakoviny. Tyto druhy zeleniny mohou stimulovat enzymy, které eliminují karcinogeny, aby nedocházelo k poškozování buněk.

Aloe Vera.

Výzkum ukázal, že polysacharidy v aloe veravykazují silné protinádorové vlastnosti, čímž posilují funkci imunitního systému a ničí rakovinové nádory.

Studie zveřejněná v časopise International Immunopharmacology rovněž prokázala, že polysacharidy aloe vera vykazují silné aktivity ve stimulaci makrofágů, včetně produkce zvýšených objemů oxidu dusnatého, které mají protinádorový potenciál.

Konopí.

Semena konopí patří nejvíce vyváženým a na živiny nejbohatším olejnatým semenům na světě, s ideálním poměrem 3:1 omega 3/omega 6 mastných kyselin.

Konopný olej se může pyšnit 80% podílem esenciálních mastných kyselin, což je nejvíce ze všech známých rostlin.

Esenciální mastné kyseliny jsou nezbytné pro správnou imunitní funkci díky obsaženým antioxidantům a protizánětlivým mastným kyselinám, které pomáhají oxidovat buňky a tím tak obnovovat jejich zdraví.

Česnek.

Studie s více než 3000 dobrovolníky po dobu sedmi let ukázala, že dlouhodobý příjem zeleniny s podílem látky zvané allium, kterou obsahuje mimo jiné česnek, snížil riziko rakoviny až o 60%. Jako účinná látka se jeví enzym alliináza, která produkuje protirakovinné sloučeniny.

Léčivé houby.

Houby, jako jsou reishi, cordyceps a čaga, mají v sobě řadu bioaktivních molekul, včetně protinádorových látek.

Tyto bioaktivní sloučeniny zahrnují polysacharidy, alkaloidy, tokoferoly, fenoly, flavonoidy, karotenoidy, foláty, enzymy kyseliny askorbové a organické kyseliny.

  Test s lžičkou: Za 60 sekund pravda o vašem zdraví!

Studie ukazují, že například dlouhodobá konzumace reishizabraňuje růstu nádorů tím, že zvyšuje hladinu antioxidantů v krevní plazmě jednotlivce a zároveň posiluje imunitu těch, kteří pokročilým onemocněním již trpí.

Zázvor a kurkuma. Kurkuma má silný vliv na likvidaci mnoha faktorů, které mají příčinnou souvislost s rozvojem rakoviny, včetně poškození DNA, chronickými záněty a narušením buněčných signalizačních cest.

Stovky studií rovněž ukázaly, že kurkumin je silné protinádorové léčivo, které blokuje rozrůstání nádorů mnoha různými způsoby.

Co se týče zázvoru, jeho složka jménem 6-shogaol je mimořádně aktivní v boji proti kmenovým rakovinným buňkám. Uvolňuje se vařením nebo sušením.

(energiezivota.com, foto: Shutterstock)

Komentáře

Sdílejte